*|MC:SUBJECT|*
MS nyhetsbrev - maj 2021
View this email in your browser

För dig som lever med MS Liten vaccinskola för dig med MS – del 1
 Liten vaccinskola för dig med MS – del 2
 Podd-MS & Fatigue
 Krönikör Jenny, MS-trötthet, ta pulsen på ditt andetag
 Krönikör Martina-MS Martina: Soffan
 Krönikör Malin-Att åldras med MS
 Krönikör Johanna-Ett MS-minne
Här får du lära dig grunderna om vaccin. Hur allt började men också vilka olika typer av vaccin som finns idag och hur de fungerar. I nästa del fokuserar vi mer på vad som gäller för dig med MS.
LÄS MER
Liten vaccinskola för dig med MS – del 2
Läkemedelsföretaget Biogen diskuterar idag med radiolog Anders von Heijne om magnetkameraundersökning vid MS. Anders von Heijne är överläkare och radiolog vid Danderyds sjukhus och har arbetat med radiologiska undersökningar sedan början av 90-talet.
LÄS MER
Podd-MS & Fatigue
Många patienter upplever MS-fatigue som påverkar det dagliga livet på många sätt. I detta avsnitt av Synapsen berättar arbetsterapeut Berit Fritzin utifrån sin erfarenhet om vad MS-fatigue kan beror på och ger tips hur man kan skapa möjligheter att kunna arbeta trots MS-fatigue och hantera vardagen på bästa sätt.
LYSSNA HÄR
MS-trötthet, ta pulsen på ditt andetag
Så kom den då igen som vanligt. Kraschen! Den förlamande tröttheten som slår emot en som en tsunamivåg. Jag blir totalt slut och orkar knappt någonting. 
LÄS MER
MS Martina: Soffan
Det är alldeles för många timmar som jag bara sitter i soffan och zappar runt bland tv-program som jag inte vill titta på. Timmar av reklamfilm utan mening, avsaknad av beslutsamhet och en lång utdragen tristess.
LÄS MER
Att åldras med MS
Tendensen till skov minskar rejält med ökande ålder, runt 60 år har jag hört att det ska finnas en brytpunkt. Därmed finns det en chans att Neurologerna försöker att utsätt ms-läkemedel.
LÄS MER
Ett MS-minne
Veckorna går så fort. Jag har börjat jobba heltid igen och det fungerar oväntat bra! De senaste åren har arbetstiden varierat en hel del, och jag har också bytt jobb ett par gånger. 
LÄS MER
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu
 Biogen-42683
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
 Du kan hitta mer information om hur vi hanterar personuppgifter genom att besöka https://www.biogen.se/sv_SE/privacy-policy.html och klicka på “Sekretesspolicy för personer inom hälso- och sjukvård” 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*