*|MC:SUBJECT|*
MS nyhetsbrev - November 2020 
View this email in your browser

För dig som lever med MS Jenny Ström- Motgång blev framgång med hjälp av MS-rehab
 ”Vår kroniska sjukdom förenar oss”
 Podd-MS och graviditet
 Krönikör Martinas vlogg-Förälder med MS
 Krönikör Malin-En annorlunda mamma
 Krönikör Johanna-MS och föräldraskap

Coachen och personliga tränaren, Jenny Ström berättar hur hon var jätteduktig på att hjälpa andra men kass på att hjälpa sig själv när hon behövde det som mest. Hennes story handlar om hur hon tog sig ur de tuffa åren med skilsmässa, ekonomisk otrygghet och en MS-diagnos. Det handlar om hur en MS-rehab blev vändpunkten då motgång vändes till framgång – i alla fall när framgång mäts i hälsa, välmående och ett stort mått energi.
LÄS MER
”Vår kroniska sjukdom förenar oss”

Det sägs att MS har tusen olika ansikten. Tusen olika skepnader eftersom sjukdomen kan yttra sig så olika mellan olika personer. Men det finns också mycket som är gemensamt, där du kan känna igen dig i andra med MS och deras berättelse. ”Det är vår kroniska sjukdom som förenar oss” som vår krönikör Johanna skriver i ett av sina inlägg om sina ”MS-kompisar”.
LÄS MER
Podd-MS och graviditet

Programledare Max Eliasson som arbetar på läkemedelsföretaget Biogen diskuterar idag med neurolog Katarina Fink om MS och graviditet. Katarina Fink arbetar som överläkare och neurolog vid centrum för neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset. I och med hennes forskningsintresse inom MS och graviditet arbetar hon också mycket med patienter i barnafödande ålder.
LÄS MER
Krönikör Martinas vlogg-Förälder med MS

Det känns kanske som ett större beslut att bli förälder med en MS-diagnos, men ingen utan diagnos kan förutse sitt liv heller. Föräldraskapet är en utmaning för alla och alla ska våga anta utmaningar.
LÄS MER
Krönikör Malin-En annorlunda mamma

Jag har väl alltid känt mig annorlunda som mamma , har valt egna vägar, satt mina barn i första rummet, valde att vara hemma med mina barn i tre år var och en, valde inte förskola utan vi fick hjälp av min mamma. Har inte känt det stora behovet av ”egen tid ”utan det har varit lyx att gå på toa själv eller ta ett bad.
LÄS MER
Krönikör Johanna-MS och föräldraskap

MS är en sjukdom som debuterar ofta tidigt och det vanligaste är i 20-40-årsåldern. Det är ofta i de åldrarna som många bildar familj. Jag har inte erfarenheten av att hantera tankar och känslor inför valet att försöka få barn när man vet att man har MS. Lyckligtvis hade jag fått mina två barn innan jag fick min MS-diagnos.
LÄS MER
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu
 Biogen-42683
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
 Du kan hitta mer information om hur vi hanterar personuppgifter genom att besöka https://www.biogen.se/sv_SE/privacy-policy.html och klicka på “Sekretesspolicy för personer inom hälso- och sjukvård” 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

Biogen-26916 september 2019
Senast uppdaterad: 2021-01-07